top of page

רכוש

 

מספר כללי אצבע חשובים בטרם מגישים תביעה רכושית:

ראשית, נתחיל בהקדמה להסבר חלוקת הרכוש ואיזון משאבים, ולאחר מכן ניתן מספר טיפים שחייבים לעשות עוד לפני הגשת תביעת הרכוש.

 

הקדמה

ככלל, על פי חוק יחסי ממון, כאשר בני זוג מתחתנים והם לא ערכו בניהם הסכם ממון, הרי שחל שיתוף בכל הרכוש שנצבר. וכאשר הם מתגרשים, הרי שצריך לקחת את כל הרכוש שנצבר על ידם ולחלקו שווה בשווה, אף אם הרכוש נרשם על ידי אחד מהצדדים בלבד.

החוק המגדיר זאת הינו חוק יחסי ממון תשל"ג -1973, החוק קובע כי הוא חל על בני זוג שהתחתנו אחרי 1974.

כיום, ולאחר תיקון החוק, כל אחד מבני הזוג יכול לעתור לבית המשפט ו/או לבית הדין הרבני ולתבוע פירוק השותפות בדירת המגורים, אף אם הצדדים עדיין לא התגרשו בפועל. עם זאת, יכול בית המשפט או בית הדין הרבני לעכב את פירוק השותפות בפועל כי לילדים הקטנים ולבן הזוג שמחזיק בהם לא נמצא מקום מגורים אחר המתאים לצורכיהם לרבות הסדר ביניים למגורים זמניים המתאימים לצורכיהם.

על פי החוק, ישנם מצבים שאפילו שהרכוש נצבר אחרי הנישואין, החלוקה לא תיהיה באופן שוויוני.

כן הוא, כי על פי חוק יחסי ממון, אם אחד מהצדדים הביא רכוש שהיה עמו לפני הנישואין, הרי שרכוש זה יישאר בבעלותו כאשר הצדדים מתגרשים ורכוש זה לא יחולק.

למרות זאת, לבית המשפט או לבית הדין הרבני שיקול הדעת כי למרות שהנכס נקנה לפני הנישואין, הרי שהוא יחולק בשווה. למשל: נניח שהבעל הביא עמו דירה שקנה אותה לפני הנישואין, אבל במשך חיי הנישואין בני הזוג השביחו את הדירה בתוספת חדרים לדירה מכספים משותפים או שבני הזוג שילמו במשך השנים, משכנתא מכספים משותפים – במקרים כגון אלו נקבע בפסיקה כי המדובר בנכס משותף והוא יחולק בשווה.

 

ונעבור לכללי האצבע

  1. לבדוק את כל הרכוש המצוי לבן/ת הזוג והרשומות על שמו/ה, כגון קופת גמל, קרן השתלמות, דירות נוספות. וזאת על מנת שנוכל לציין זאת בתביעה.

  2. אם יש חשש להסתרת מיידע, עלינו לבחון הגשת צו גילוי מסמכים יחד עם התביעה העיקרית.

  3. אם קיים חשש להברחת כספים או נכסים באם בן/ת הזוג יקבלו את התביעה לחלוקת הרכוש, אזי רצוי להגיש בקשה לעיקול הנכס.

  4. בנכסים השייכים לנו, נבדוק האם מדובר בכספים שנצברו לפני הנישואין או שמדובר בכספים שנצברו במהלך החיים המשותפים.

  5. לבדוק מה המטרה הסופית שאנו מבקשים להשיג, רק אם אנו מעוניינים במכירת הדירה וחלוקת התמורה נגיש תביעה לפירוק שיתוף.

 

חשוב לזכור, כי על מנת לקבל את מלוא הזכויות הכספיות, הרי שתביעה לחלוקת רכוש ו/או איזון משאבים מגישים – רק בעזרת עורך דין מתחום דיני משפחה.

 

משרדנו בעל ניסיון רב בתיקים העוסקים בחלוקת רכוש ואיזון משאבים. ייעוץ של עו"ד המכיר את תחום הגירושין הינו חשוב מאוד בנושאי יחסי ממון וחלוקת רכוש, כיוון שהעזרות בעו"ד יכול להשפיע בצורה משמעותית על אופן החלוקה. היעזרות בעורך דין יכול למנוע עגמת נפש.

bottom of page