
שלום בית
כל זוג שמתחתן שאיפתו לחיות בשלום בית מלא אושר ושמחה, ללא חיכוכים ומריבות. אולם, לצערנו לא תמיד הדברים מסתדרים כפי שהיינו מעוניינים ובסופו של יום מגלים בני הזוג או אחד הצדדים כי למרות רצונם לחיות בשלום בית עם בן/בת הזוג, הרי שהדבר לא מצליח.
למען מטרה זו, שבני הזוג יחיו יחדיו בשלום בית, ניתן להגיש תביעה לבית הדין הרבני - שלו הסמכות הבלעדית לדון בתביעה זו -. במקרה שבית הדין הרבני שולח בסופו של יום את הצדדים לייעוץ זוגי, הרי שנדרשת עבודה עצמית ומוטיבציה מצד בני הזוג להצלחת שלום הבית. והכרת החשיבות של שלום הבית שהיא חיונית למען תפקוד נכון של הבית ושמירה על אווירה נעימה ונטולת קונפליקטים.
אבל, ישנם מצבים בו מושג וטענת שלום בית עולה בתיקי גירושין על ידי אחד מבני הזוג, רק מתוך מטרה אסטרטגית משפטית בלבד. כאשר אחד מבני הזוג מגיש תביעת גירושין ואילו הצד השני טוען כי הוא חפץ בשלום בית.
במקרים כאלו מטרת תביעת שלום הבית הינה בכדי להשיג רווחים משפטיים, בדרך כלל אצל נשים המגישות תביעת שלום בית מתוך מטרת אסטרטגיה משפטית, בכדי שלא תחסם דרכה להגשת תביעה לקבלת כתובתה ו/או לקבלת מזונות אישה ו/או מדור ספציפי. בית הדין בוחן את תביעת הגירושין ותביעת שלום הבית על פי עילות הלכתיות בלבד. ובמקרים בהם אין לצד המבקש גירושין עילת גירושין, הרי שתביעתו עשויה להידחות, ואילו הצד המבקש שלום בית יזכה בכך במבוקשו. כמובן שלא ניתן לכפות על אדם לחיות בשלום בית במידה ואינו חפץ בכך. יחד עם זאת, מי שנישא כדת משה וישראל, יצטרך עילה הלכתית בכדי שתביעת הגירושין שלו תתקבל, וכל עוד זה לא קורה הרי שבית הדין הרבני לא ייתן פסק דין המחייב גירושין.
משכך, קיימת חשיבות רבה לפנות לעו"ד מתחום דיני משפחה המכיר את המטריה המשפטית הן ההלכתית והן החוקית, בכדי שלא ייבצר מצב בו יהיה הצד המבקש חשוף לתביעת כתובה או להפסיד בתביעת הכתובה. עו"ד יונתן אליאס מעבר להיכרותו את ההליך החוקי, הרי שכתפקידו כטוען רבני הוא מכיר היטב את המטריה ההלכתית בבתי הדין הרבניים, דבר יכול לסייע רבות לבן הזוג החפץ בהצלחה.